Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4832185
Laatste artikelen
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
Redactie Morsum Magnificat herpakt zich in een totaal nieuwe omgeving.
Wie kijkt in mijn Rijksregister en waarom? De burger moet dat weten!
Vijftien arrestaties in België en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba-Update1
Tremelo : Morsum Magnificat communiceert nog steeds in de taal van Samuel Morse.
17 februari 2017
Door Morsum Magnificat staat Tremelo ook op de internationale kaart.   
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.770.100
Tremelo 17 februari 2017.

Weinig ouderen, en zeker jongeren, hebben ooit gehoord van de "Morse code". Het was in de eerste en tweede wereldoorlog het communicatiemiddel om draadloos berichten te verzenden. Marconisten aan boord van zowel de maritieme als de militaire vloot, verstuurden telegrammen, marconisten waren de enige link met het vaste land. Tien jaar geleden werd de radiotelegrafie als verbindingsmiddel tussen schip en wal afgeschaft, ook het wereldwijd bekende "Scheveningen Radio" diende de morsesleutel op te bergen.

Exclusief in Tremelo.

Door zijn professionele opleiding, ervaring en oefening kon ON4CW de snelheid waarmee de morsetekens door het menselijk brein kunnen worden omgezet in leesbare taal opvoeren. Wegens een lange periode van inactiviteit -14 jaar- en tijdsgebrek door veel onderzoekswerk, verloor ON4CW weliswaar een stukje van zijn snelheid in het zenden maar haalt toch nog altijd 300 tekens per minuut in het ontvangen en dat is niet gewoon. Bij het decoderen van morsetekens zijn er drempels, 300 tekens per minuut is niet voor iedereen weggelegd. Misschien kan de gatlikjournaliste in Tremelo daarover eens een artikel maken, dát is tenminste iets exclusief voor Tremelo. ON4CW Had ooit de kans om in een uitzending van het Duitse "Wetten dass" te verschijnen, het handelde over communiceren in morse tegen 300 tekens per minuut tijdens een autorit op de autobaan, ON4CW kon dat, maar is op de uitnodiging niet op ingegaan. ON4CW was ook te gast tijdens de herdenkingsfeesten in 2001 in Engeland en bij de BBC. In Tremelo worden wij onterecht gediscrimineerd.

Zestig jaar.


Morsum Magnificat werd in 1983 opgericht door radiotelegrafisten. Wijlen Rinus Hellemons -PA0BFN, sk- Erik Verbeeck -ON4CW- stonden aan de wieg. Na herhaaldelijk aandringen van Rinus Hellemons en diens echtgenote Antje, nam Erik Verbeeck in 1989 de activiteiten van Morsum Magnificat over. Vandaag is Morsum Magnificat nog steeds actief in telegrafie en dat met een door het BIPT afgeleverde vergunning onder de roepnaam ON4CW, Erik Verbeeck leerde in 1958 het morsealfabet bij de VVKS en werd later gebrevetteerd radiotelegrafist bij de Belgische Marine, waarvoor twee jaar strenge opleiding in NATO verband nodig was.

QTH Tremelo.

Bij het realiseren van verbindingen dienen radioamateurs hun woonplaats op te geven, in de "Morsecode" wordt dat QTH genoemd, daardoor wordt Tremelo op dat vlak ook op de wereldkaart gezet. Echter bij deze verbindingen mag er alleen over technische onderwerpen worden gesproken die verband houden met experimenteel radio-onderzoek. Tremelo had van deze unieke wijze van communiceren een item in de oude ambachten kunnen maken, maar het -wan-beleid heeft er voor gekozen om Morsum Magnificat te discrimineren en de vrijheid van meningsuiting te ondermijnen.

Morsum Magnificat in februari 2017 met demonstratie in radiotelegrafie     

Artikel n° : 02/17-6802
Geplaatst  : 10:15 17/02/2017

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur - radioamateur on4cw 
Laatste update ( 17 februari 2017 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.