Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4740690
Laatste artikelen
DE-Islamisering van Europa een verkiezingsitem van Filip Dewinter
Rillaar : Auto uit de bocht aan de Tieltseweg.
Bliksemschade aan computerinfrastructuur Morsum Magnificat-Update1
Huurdersbond kiest weer de kant van de malafide verhuurders.
Vlaams Belang hield Nationale slotmeeting in Dock 3.
Diest start samenwerking met vzw Mobiel voor een koepel van diensten-Update1
02 december 2016
Financiėle afspraken voor deze diensten met stad Diest zijn onduidelijk.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.700.400
Diest / Tremelo 02 december 2016.

--- Update 1
Recapitulatie resultaten KBO.

Morsum Magnificat heeft bij herhaling vragen gesteld over de boekhoudkundige winsten die de vzw Mobiel, maar er zijn daarop maar weinig antwoorden gekomen, zelfs bij het kabinet van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts ziet men blijkbaar met deze laatste wijziging het bos niet meer door de bomen.


de vzw Mobiel maakt wel erg veel winst, kan dat wel de bedoeling zijn? Annelies Geelen zegt dat een vzw geen winst -mag- maken. Onze recapitulatie via de KBO samengesteld toont het tegengestelde aan.
--- einde update 1 15:34 14/12/2016

De mobiliteit van mindervaliden is voor deze groep erg belangrijk, maar het tracé van de financiėle totstandkoming van hulpprojecten waarbij gemeenschapsgeld wordt gebruikt, mag zonder veel poeha ook wel bekend worden gemaakt. Bij de vzw Mobiel verloopt dat financieel parkoers over erg kronkelende paden die hun oorsprong vinden bij de Vlaamse overheid, een overheid die erg kortzichtig blijkt te zijn. Ook de provincie Vlaams Brabant steunt materieel en financieel en of dat nog niet genoeg is, worden via een "cluster"ook de OCMW's nog eens door de vzw mobiel aangetrokken waarvoor deze ook weer betalen. Nu werd ook Diest opgenomen.

Vervoer erg duur.

Onder het mom en naar aanleiding van de "internationale dag voor de mensen met een beperking" heeft de provincie Vlaams Brabant en een aantal gemeenten in -betaalde en gesubsidieerde- samenwerking met de vzw Mobiel op 1 december de stad Diest bij de activiteiten betrokken. Diest zou op 1 december 2016 bij de "Cluster" ingelijfd worden, maar bij het OCMW van Diest was dat vandaag toch allerminst duidelijk, dat zou pas volgend jaar een feit zijn klinkt het daar. Dat de vervoersbehoefte van rolstoelgebruikers groot is, is bekend, maar dat het enorm duur is, is minder bekend. Toch boekt de vzw mobiel grote winsten "wij kunnen als vzw geen winsten maken" beweert stafmedewerker -en binnenkort directeur?- Annelies Geelen.

Nieuwe minibus.

De vzw Mobiel heeft gisteren in bijzijn van gedeputeerde Marc Florquin in het bezoekerscentrum van de Halve Maan te Diest een nieuwe minibus in gebruik genomen. De prijs zou volgens Annelies Geelen, inclusief de uitrusting, tweehonderdduizend euro bedragen. Wat we vandaag ook probeerden, we hebben daarvoor nergens een bevestiging kunnen bekomen.


Een gesofistikeerde rolstoel van 32.000 euro, in Amerika gemaakt, kon met alle gemak in de nieuwe minibus. Links op de foto gedeputeerde Mark Florquin.

Wordt vervolgd

Artikel n°  : 11/16-6717
Geplaatst  : 14:49 2/12/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - HoofdredacteurLaatste update ( 14 december 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.