Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4376548
Laatste artikelen
Aarschot : Stemmingmakerij tijdens de vertoning van gemeentelijk toneelgezelschap.
Hoeselt : Politie-optreden aanleiding tot klacht bij Comité P.
Tielt-Winge : Weer bedreigingen door statutaire uitbater café
Raad voor de Journalistiek wordt met belastinggeld betaald om Morsum Magnificat te bestrijden.
Delhaize : Waarom zijn bepaalde broden anders in verschillende winkels?
IVERLEK veroordeeld op basis van wet op de productaansprakelijkheid.
03 november 2016
Rechter acht IVERLEK verantwoordelijk voor brand in woning door kortsluiting in toevoerleiding.  
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.660.200
Leuven / Rotselaar  / Tremelo 03 november 2016.

De Rechter van de vierde kamer van de rechtbank van Eerste Aanleg te Leuven, heeft IVERLEK vandaag veroordeeld voor de schade als gevolg van een woningbrand die na een kortsluiting in de toevoerleiding in mei 2014 is ontstaan. Distributienetbeheerder -DNB- IVERLEK en haar werkmaatschappij EANDIS werden in december 2015 voor de burgerlijke rechtbank te Leuven gedagvaard. Omdat IVERLEK en EANDIS de bui reeds hadden zien hangen, werd aannemer Farmac, die kort voor de brand infrastructuurwerken uitvoerde, in gedwongen tussenkomst ter vrijwaring van IVERLEK en EANDIS gedagvaard. Belangrijk is toch, dat niemand minder dan Louis Tobback een belangrijk persoon is binnen IVERLEK en in 1991 al ijverde voor veiliger elektrische netten, wat heeft de Leuvense demagoog belet om echt iets te ondernemen, behalve zijn zakken vullen?

Op de lange baan.

Tijdens de zitting van 29 september 2016 hebben de advocaten van IVERLEK/EANDIS en Farmac alles uit de kast gehaald,  inclusief fantasieën, om te bekomen dat de Rechter een Expert zou aanstellen waardoor de zaak op de lange baan kon worden geschoven. Ook de beweringen van de Expert van IVERLEK, Peeters, werden door advocaat David Gailliaert naar de prullenmand verwezen. De Rechter geloofde evenmin de hypothese van meester Johan Cans, advocaat van Farmac, die fantaseerde dat de laadbak van de tractor de leiding zou hebben beschadigd, die fantasie heeft Morsum Magnificat in MM-255-04 doorprikt. De Rechter zegt daarover " ... dat de kabel door de hefvork voorzien op de tractor zou beschadigd geweest zijn, is een pure hypothese, die door niets ondersteund wordt ..", einde citaat. Aangezien het vaststaat dat de brand door een fout in de aftakking is ontstaan en de Rechter daarvan overtuigd is, wordt IVERLEK veroordeeld tot het betalen van de door Bruno V. gevraagde schade van 81.262 euro. Aangezien het vonnis pas in de late namiddag beschikbaar was, hebben we nog geen reactie van IVERLEK/EANDIS kunnen bekomen.


Door een brandende dakgoot als brandende kabel te aanzien, is de Expert van IVERLEK op de bek gegaan. De advocaat van Farmac suggereerde dat de tractor -foto/comp- de leiding zou kunnen beschadigd hebben. De Rechter heeft ook die fantasie doorprikt. Morsum Magnificat stelde vast, dat de laadbak maximum 3,61 meter hoogte kan bereiken, de kabel van een aftakking moet boven binnentuinen minstens 6 meter hoog hangen - artikel 164.01.b AREI. De tractor kan aldus die leiding nooit geraakt hebben, de advocaat van Farmac gaat hier af als een gieter.

Precedent?

Het feit dat de Rechter IVERLEK, verwijzend naar artikel 5 van de wet op de productaansprakelijkheid van 25 februari 1991, veroordeeld moet hier als een precedent worden aanzien, dit vonnis zou nog wel eens gevolgen kunnen hebben voor meer schadeclaims in die richting. Advocaat David Gailliaert heeft hier, indien er geen beroep wordt aangetekend, diens slag thuis gehaald. Advocaat Gailliaert heeft ervaring in de strijd tegen verdelers van elektriciteit en haalde eerder ook al zijn slag thuis in de zaak Wittevrongel

Meer volgt

Artikel n°  : 09/16-6694
Geplaatst  : 20:54 3/11/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 04 november 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.