Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4434625
Laatste artikelen
Antwerpse Schepen van milieu moet uitleg geven over radioactief besmet dak Sint Jacobskerk.
Asbestverwijdering : Nieuw Vlaams actieplan voor de afbouw asbest gestart in Antwerpen-NVDR
Boren in de Vlaamse ondergrond : Eenvoudig virtueel met nieuwe app-MM-281-02
Aarschot : Pashuysen kan verantwoordelijkheid niet afschuiven op Renault Belgi-Update1
MIVB: Op 10 en 11 november wordt metroverkeer lijn 1, onderbroken.
Tremelo : Was de auto Kia geschonken, verkocht of echt gestolen?-MM-250-01
01 mei 2016
Dringend ontslag van personeelslid OCMW Tremelo krijgt juridisch staartje.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.481.700
Tremelo 01 mei 2016.

--- Update 1
Rechtszaken tegen OCMW Tremelo.

Deze morgen werden twee zaken tegen het OCMW van Tremelo op de zitting van de Arbeidsrechtbank gebracht. Voor n ervan had de Arbeidsrechtbank zelf een foutje gemaakt door het advocatenbureau van het OCMW -Carl Devlies- niet op de hoogte te stellen van de rechtsdag -art.704 2 Gerechtelijk Wetboek-. De zaak over de weigering van gedeeltelijke levering stookolie is nu verdaagd tot 6 juni 2016. In een ander dossier betaalt het OCMW vlotjes honderden euro's voor de herstelling van een auto en dat strookt niet met de OCMW wetgeving.

Geannuleerd.


In de tweede zaak heeft de advocaat van de clint kunnen bekomen dat de zaak voor de Arbeidsrechtbank werd doorgehaald, dit terwijl die clint voordien zelfs van de OCMW Voorzitter Jan Van Herck en van een sociaal werker -R- had vernomen, dat de zaak die tegen het OCMW zou worden ingespannen, zou winnen. Mensen die beroep doen op OCMW's kunnen zich maar beter voorbereiden op wat hen daar te wachten staat. Ook die clint -MVDS- is zich daarvan nu ook bewust, ondanks enkele persoonlijke audinties bij Voorzitter Jan Van Herck.
--- einde update1 17:17 2/05/2016 


--- Wijziging 9:04 2/05/2016

Het per direct ontslaan van een personeelslid is een maatschappelijk relevant item. Vooral wanneer er aanwijzingen zijn dat over het wettige van die beslissing vragen dienen gesteld, is het de plicht van de pers om daar de nodige aandacht aan te schenken. Dat Tremelo niet vies is van broodroof is bij deze redactie bij herhaling aangetoond, dat bewijs werd geleverd door de brief aan alle burgemeesters in Vlaanderen, waardoor het geviseerde bedrijf failliet is gegaan. Er is ook het laten verwijderen van radioactief materiaal waarvoor de door Tremelo aangestelde firma niet erkend was! Dat gebeurde nota bene op het gebouw van de politie aan de Kruisstraat.

Schenking of diefstal.

Het dringend ontslag van een OCMW personeelslid -met meer dan tien jaar dienst-, staat in verband met een zogenaamde diefstal van een auto die in feite door de eigenaars aan de zoon van dat personeelslid zou geschonken zijn. Het moet blijken dat de eigenaars -onder druk van een derde en het OCMW?- na de "schenking" een klacht wegens diefstal hebben ingediend. Het lopende onderzoek zal ooit uitsluitsel moeten geven wie de waarheid spreekt en of het om een schenking of effectief om een diefstal gaat.

RVA Ziet geen graten.

Daar het ontslagen personeelslid steun vond bij een vakbond en de RVA geen schorsing van de uitkeringen vordert, wordt het vermoeden gesterkt dat het OCMW van Tremelo, door een C4 af te leveren met een reden de deontologische code niet gerespecteerd te hebben, -wat een schorsing van de uitkeringen tot gevolg zou hebben- een verkeerde beslissing heeft genomen. Het personeelslid dat al op 15 januari 2016 door OCMW Secretaris Wim Vandenbroeck en voorzitter Jan Van Herck bij afwezigheid van de juriste Andrea Verstrepen -?- werd ontslagen, heeft een advocaat onder de arm genomen. Een maand geleden kreeg het OCMW van Tremelo van die advocaat uit Leuven een brief in de bus, als gevolg daarvan dient het OCMW op haar beurt een advocaat aan te stellen, die vraag is in besloten vergadering van 26 april aan de raad voorgelegd.

Meer zaken.

Op maandag 2 mei 2016 worden bij de Arbeidsrechtbank te Leuven ook twee zaken tegen het OCMW van Tremelo behandeld, n ervan is de tweede zaak tegen het OCMW van Tremelo door dezelfde persoon waarvoor het OCMW van Tremelo al een keer werd veroordeeld. Voor de zaken die voorkomen heeft het OCMW van Tremelo gekozen voor het advocatenkantoor van Carl Devlies -CD&V-, wellicht een "maatje" van de Voorzitter van het OCMW van Tremelo Jan Van Herck, uiteraard -sic- k van CD&V signatuur, Van Herck komt ook ter sprake in deze nieuwe zaak van het dringend ontslag.

MM_250_01_Tremelo_dringend_ontslag.pdf    wordt asap vervolgd  

Artikel n : 05/16-6492
Geplaatst  : 13:46 1/05/2016

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck Hoofdredacteur

Laatste update ( 09 mei 2016 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.