Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
8141432

Laatste artikelen
Morsum Magnificat pakt redactie in Lotenhulle in.
Gent: Advocaten stagiaires in de ban van hun leermeester Prof. Jan Vande Moortel-MM-306-6
Goedele Liekens in Spanje "not amused" met artikel in Tscheldt-MM-306-04-Update 2
Aalter :Politie laat een aan de ketting gelegde auto ontsnappen-MM-306-05
Europol: Mensensmokkelnetwerk ontmanteld in Spanje.
Aanslag Metrostation Maalbeek : Morsum Magnificat heeft geluk gehad-Update1
22 maart 2016
Vier minuten voor de aanslag in Maalbeek was Morsum Magnificat in dat station.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.428.600
Brussel / Tremelo 22 maart 2016.

--- Update 1
Reuters.

Gisteren was de chaos in Brussel compleet, zelfs de Belfius bank vlak bij Brussel Noord was gesloten. Onze tocht door een deel van Brussel vanaf Shumann, grotendeels te voet,was een maat voor niets. Aan het station van Brussel Noord profiteerden taxichauffeurs van de situatie en vroegen fixe bedragen om gestrande passagiers voor 160 euro naar hun bestemming in Antwerpen of Mons te brengen. Een gewezen journalist van Reuters waarmee werd onze gesprekspartner. Toen het bleek dat er geen oplossing zou komen, heeft de man ons met zijn auto naar het station van Leuven gebracht. Daar hebben we dan de bus 333 naar Tremelo genomen waar we opnieuw geconfronteerd werden met een onveilige situatie.
--- einde update 1 13:49 23/03/2016

Deze morgen om tien uur was in Residence Palace in de Europese wijk een persconferentie van de POD Maatschappelijke Integratie met de voorstelling van het boek "Armoede in België 2016" gepland. Morsum Magnificat was onderweg en om 09.07u uit het Metrostation Shumann gestapt, vier minuten later was er de ontploffing in het metrostation Maelbeek, waar we vier minuten eerder passeerden. We hebben dus, net als vele anderen geluk gehad, vele anderen hadden dat helaas niet. De Persconferentie is als gevolg van het sluiten van het openbaar vervoer en het instellen van een perimeter, niet kunnen doorgaan.De Wetstraat ter hoogte van de Maelbeek waar tientallen ziekenwagens, brandweer,Dovo en hopen politie -ook de voertuigen op de voorgrond met gemaskerde politie aan boord- aan en af reden.

Geblokkeerd.

Wat een voormiddag activiteit had moeten worden, werd een volledige dagtaak. Gezien de uitbreiding van de perimeter in de Wetstraat en de omgeving en geen openbaar vervoer, zowat alle straten verboden terrein was voor voertuigen, was zich te voet verplaatsen, de enige mogelijkheid. Het centrum van Brussel was geblokkeerd. Al kunnen volgens wereldleiders de terroristen niet winnen, lijkt het er verdacht veel op, dat ze dat wel doen.

Vlag halfstok.

Morsum Magnificat was er bij toen om 13:00u deze middag de Belgische Vlag op de balkon van de Wetstraat,16 halfstok werd gehesen. De Wetstraat was vanaf de parlementsgebouwen ook volledig afgesloten. De politici worden in tegenstelling tot de bevolking veel beter met militairen en politie individueel beschermd, de ministers zullen ook niet zonder een legertje politie met de metro reizen. De slachtoffers zijn de gewone mensen en niet de ministers, zij mogen het om hun politiek blazoen op te poetsen, allemaal op een wijze dat het in hun politiek kraam van pas komt, voor de camera komen uitleggen.


Om 13u werd de vlag aan de Wetstraat 16 halfstok gehesen.

Artikel n° : 03/16-6420
Geplaatst  : 19:05 22/03/20166

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 23 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.