Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5294444
Laatste artikelen
Aalter en de Tsjevenmentaliteit : Morsum Magnificat reageert-P2
Vlaams parlement " O Tannenbaum, o Tannenbaum ....
Is werken niet meer gezond maar oorzaak van stress?
Koekelare : Intrieste huuraffaire in beroep voor Rechtbank Eerste Aanleg Brugge.
Misdaadgroep verdacht van het smokkelen van nucleair materiaal, gearresteerd in Wenen.
Federale politie houdt infosessies als voorbereiding op selectieproeven.
02 maart 2016
In 2016-2017 zullen 1400 aspirant politie-inspecteurs starten.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.406.000
Brussel / Tremelo 02 maart 2016.

De federale politie zal in 2016 en 2017 een recordaantal van 1400 aspirant-inspecteurs aanwerven en om de kandidaten helemaal klaar te stomen voor de selectieproeven, organiseert de Dienst Rekrutering en Selectie op 5 maart 2016 een nationale infodag.

Voortdurende zoektocht.

De politie is met ongeveer 45.000 medewerkers één van de grootste werkgevers van het land, men is dan ook voortdurend op zoek naar gemotiveerde kandidaten. Dit jaar zullen niet minder dan 1400 aspirant- inspecteurs starten met hun opleiding. De politieschool in Antwerpen zal de spits afbijten. Op 1 april zullen een 400-tal kandidaten de opleiding aanvatten, op 2 mei is dit voorzien in alle andere provincies.

Uitdaging.

Alleen al het vinden van 1400 geschikte kandidaten is voor de politie een uitdaging. Slechts een beperkt aantal van de kandidaten slaagt voor de selectieproeven. Vaak zijn de kandidaten niet genoeg geïnformeerd of voorbereid. Om de deelnemers bij te staan organiseert de Dienst Rekrutering en Selectie op 5 maart 2016 van 10 uur tot 16 uur een infodag in de 9 erkende politiescholen. Tijdens deze informatiedag wordt er onder meer uitgelegd wat er van de kandidaten verwacht wordt tijdens de proeven maar ook tijdens de opleiding.

Infodag.

Tijdens zo'n infodag krijgt de kandidaat de kans om uitgebreid kennis te maken met de selectieproeven zodat hij/zij zich hierop beter kan voorbereiden. Wat ook leuk is, is dat de kandidaten de kans krijgen om te praten met een inspecteur die de opleiding volgt, die weet het best hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De deelnemers krijgen ook een beter beeld over de verschillende loopbaanmogelijkheden binnen de politie. Enkele korpsen hebben zich geëngageerd om aanwezig te zijn om de kandidaten concrete informatie te geven. Wie zich kandidaat stelt heeft immers best een duidelijk beeld van wat het beroep van politieman of -vrouw inhoudt. Wat vele kandidaten niet weten is dat ze al bij aanvang van de opleiding vergoed worden, ook hierover wordt meer uitleg gegeven. Om te kunnen solliciteren voor inspecteur van politie moet de kandidaat Belg zijn en houder van een diploma 6 jaar secundair onderwijs.

Inschrijven verplicht.

Om deel te nemen aan deze infodagen is het voor de kandidaten noodzakelijk zich in te schrijven via de website www.jobpol.be -evenementenkalender-.

Preview.

Wie al eens een kijkje wil nemen van beelden van de basisopleiding, klikt hier:
https://www.youtube.com/watch?v=ZeG2UgYwUcY


Morsum Magnificat was er ook bij tijdens een persmoment van 15 oktober 2015 in het PLOT te Genk.

Bron : Federale politie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 03/16-6389
Geplaatst  : 20:28 2/03/2016

NVDR.

Recent, meer bepaald op 19 februari 2016 diende een docent van de bestuurlijke politie wiens naam we hier liever niet vermelden, aan deze redactie toe te geven, dat het helemaal niet goed gaat met de aanwerving van de politie. Omdat de vraag groot is, wordt voor de aanwerving de kwantiteit boven de kwaliteit gesteld. De docent van de ANPA - Nationale Politieacademie - diende eveneens toe te geven, dat de Nederlandse politie veel beter opgeleid is. Morsum Magnificat heeft het vooral over de attitude van de politie in België die van een zeer bedenkelijk niveau is. Ook het feit dat een burgemeester het administratief hoofd van de politie is, zit velen dwars
.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 02 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.