Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
6632185

Laatste artikelen
Morsum Magnificat noteert in november meer dan driehonderdduizend paginabezoekers.
Morsum Magnificat: Nieuws nu op laag pitje wegens "Memorie van wederantwoord" Raad van State.
Aalter: Laagspanningsnet is zwaar ziek wegens decennialang wanbeleid.
La santé en lutte organiseert bijeenkomst op 11 december in de Wetsstraat
Belfius online banking heeft met steeds grotere problemen te kampen
Tremelo : Open Vld Schepen van Sport, Kind en Gezin Marie-Louise Maes, geeft ontslag-Update1
12 januari 2016
Resultaten van het despotisme van de burgemeester blijven niet uit.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat   3.354.600
Tremelo 12 januari 2016.

--- Update1
Elynn waarnemend burgemeester?
Behalve het feit dat Wiske Maes opstapt uit de Open Vld en als gevolg daarvan ook als Schepen als onafhankelijk gaat zetelen -Wat Wiske nog niet bevestigde- is er nog meer gedonder in het -wan-bestuur van Tremelo. Burgemeester Paul Dams zou onder het mes moeten en daardoor enkele dagen in het ziekenhuis dienen te verblijven, daarom wil Dams diens poulain Elynn Van Uffel als waarnemend burgemeester aanstellen. Uiteraard komt dat ambt dan aan Vital Van Dessel toe. De CD&V ging dus in het College op de achterste poten staan en stapte op, een lid van het College heeft dat aan deze redactie bevestigd. Het lijkt er dus verdacht veel op dat Paul Dams -Open Vld- aan het begin van het einde van zijn schrikbewind is begonnen.


Elynn Van Uffel de poulain van Dams
--- Einde update1

Maandag 11 januari 2016 viel er in Baal en Tremelo een glosso kaart van de Open-Vld op de vloermat met daarop een groepsfoto van bedenkelijke kwaliteit met de volgelingen van burgemeester Paul Dams. Bij de commentaar onder de foto's lezen we dat vier elementen ontbreken, onder meer Tjorven Puype, een voormalig meeloper van de N-VA. Maar wie ook niet op de foto te zien is, is Marie-Louise Maes, nota bene Schepen van Sport en zetelend in het Schepencollege waar de Open Vld nu nog meer terrein verliest. Nu Schepen Maes weg is, blijven van de Open Vld alleen Dams en zijn poulain Elynn van Uffel nog over! Als Wiske nu nog als onafhankelijke in de gemeenteraad gaat zetelen, wat wel zeer waarschijnlijk is, krijgt Dams het moeilijk.

Ontslag.
Het ontbreken van de Open Vld Schepen op de groepsfoto was al een teken aan de wand, maar vandaag vernemen we kort na de middag dat Schepen Marie-Louise Maes er de brui aan heeft aangegeven en haar ontslag als Schepen heeft ingediend. Marie-Louise Maes, alias Wiske Maes, heeft dat aan deze redactie bevestigd, verder geen commentaar, "u verneemt het wel in de gemeenteraad" zegt Wiske. Morsum Magnificat is reeds lang op de hoogte van het feit, dat het water tussen Wiske en Dams diep was en steeds dieper werd.

Openbaar gerucht.
Verder sprokkelden we uit het openbaar gerucht dat het nog méér rommelt in het bestuur van de gemeente. Despoot Paul Dams -Open Vld- wil blijkbaar Elynn van Uffel tot waarnemend burgemeester bombarderen. De CD&V zit blijkbaar op een totaal andere golflengte en zou het college verlaten hebben. Als er al een waarnemend burgemeester dient aangesteld, dan komt dat niet toe aan de amper volwassen poulain -met de zware voet- van Dams, Elynn Van Uffel.


Schepen Marie-Louise alias Wiske Maes keert Dams na een lange periode van ongenoegen, nu de rug toe. Is dit in Tremelo nu een begin van het einde van Paul Dams als burgemeester?

Bevoegdheden afnemen.
Kwatongen in Tremelo voorspellen nu al dat Dams, naar voorbeeld van Koen De Vadder en Monique Goris, de bevoegdheden van Marie-Louise Maes als Schepen zal proberen af te nemen. De vraag is ook of Dams niet zal peuteren aan het statuut van de zoon van Wiske die bij de sportdienst werkt. Despotisme bestaat in Tremelo dus nog wel degelijk, als Paul Dams zijn zin niet krijgt is hij niet te schatten.

Artikel n° : 01/16-6315
Geplaatst  : 17:53 12/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 13 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.