Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7245225

Laatste artikelen
Bornem: De "Extremen in de maatschappij" versie 1, in de kijker-P1
Rillaar en de verloedering waarvoor het lokaal bestuur de ogen sluit-P2
Testelt: Morsum Magnificat legt problemen op huurmarkt verder bloot-Update1
MIVB verbetert in 2021 haar vervoersaanbod nog verder.
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Ali Aarrass : Marokkaanse Belg nu al 43 dagen in hongerstaking in Marokkaanse cel.
06 oktober 2015
Omstreden gevangenzetting van zeven jaar dreigt dramatisch af te lopen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.248.900
Brussel / Tremelo 06 oktober 2015.

De Belgisch / Marokkaanse burger Ali Aarrass werd in 2010 door Spanje aan Marokko uitgeleverd en daar, om bekentenissen af te dwingen, gefolterd en gemarteld. Ali wordt verdacht van terroristische activiteiten, maar die beschuldigingen kon men na onderzoek door verschillende commissies, niet hard worden gemaakt. Het onderzoek werd in Spanje -waar Ali geboren werd- reeds in 2009 definitief afgesloten, maar in 2010 werd hij toch aan Marokko uitgeleverd. Zelfs het Hoog Commissariaat voor Mensenrechten vroeg Spanje de uitlevering van Ali Aarrass op te schorten. Marokko is berucht voor foltertechnieken om in terrorismezaken, bekentenissen af te dwingen. De folteringen nemen dermate disproportionele vormen aan, dat Amnesty International tussenkomt.

Hongerstaking.
Ali Aarrass is nu sinds 25 augustus 2015 in de Sal Gevangenis II in Marokko in hongerstaking. Gisteren werd op de 43e dag door de Liga voor Mensenrechten en MRAX een persconferentie georganiseerd om die onhoudbare situatie na zeven jaar detentie aan te klagen. Zowel de Marokkaanse als de Belgische overheid worden met de "politieke" vinger gewezen. Ali Aarrass werd in 2011 in Rabat in het Arabisch -een taal die hij niet kent- zonder tolk veroordeeld tot vijftien jaar cel, hij zou tussen Belgi, Spanje en Marokko wapens gesmokkeld hebben. Ali Aarrass deed in 1993 een jaar gewone legerdienst in Luik.

Filmbeelden.
Tijdens de persconferentie van 5 oktober 2015 in de burelen van MRAX te Brussel, werd een film getoond waarin Ali Aarrass in short en met blauw oog en sporen van slagen over het ganse lichaam uitlegt gefolterd te worden. Zijn vrouw, die net als zijn zuster Farida op de persconferentie aanwezig waren, zijn ongerust over zijn gezondheidstoestand. Binnenkort gaat een delegatie naar Marokko, onder meer om Ali te bezoeken.   


vlnr  Farida Aarrass zuster Ali -  Carlos Crespo Voorzitter MRAX -  Alexis Deswaef Voorzitter Liga - Christophe Marchand advocaat - Zo Spriet Amnestie International
 
     Meer volgt 
 
Artikel n : 10/15/6172
Geplaatst  : 8:00 6/10/2015

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 06 oktober 2015 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.