Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4976613
Laatste artikelen
Meldert : Brandalarm in de assistentiewoningen van residentie Nedermolen.
Vluchtelingen in Lo-Reninge veroorzaakten een brandalarm in "De Passage".
Advocaten worden te veel managers, wat met de rol van de Stafhouder?
Meldert Nedermolen: Bouwmaterialen uit parkeergarage GAW Nedermolen gestolen?-Update2
Brandweer: Beseffen ze de gevaren nog wel of is de opleiding toch onvoldoende?-Update1
Rotselaar : Na het Parket onderzoekt Morsum Magnificat de brand met elektrische oorzaak.
18 juni 2015
De conclusie van Morsum Magnificat zal geen jaar in beslag nemen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.113.000
Rotselaar  / Tremelo 18 juni 2015.

Op 7 mei 2014 werd een alleenstaande woning in de Bessenstraat te Rotselaar-Heikant wegens een elektrische brand vernield. Over de oorzaak kunnen we na één bezoek al duidelijk zijn "kortsluiting in de bovengrondse elektrische aftakking met BAXB aluminium geleiders". We hebben hier weer te maken met de klassieke gang van zaken, het Parket verdenkt de bewoner en gaat meteen in die richting op zoek. De Expert neemt tot in oktober 2014 de tijd om zijn rapport aan het Parket te bezorgen. Het parket heeft recent de zaak afgesloten, de bewoner valt niets ten laste te leggen. Wie er dan wel aan de tand kan worden gevoeld, wordt door het Parket gewoonlijk "Blauw, Blauw" gelaten.

Verzekeraars verzekeren onwettige installaties.
Reeds in 2002 heeft Morsum Magnificat aan Assuralia -Mr. Robijns en Leroy- het resultaat van haar kortsluitproeven getoond, dat wil dus zeggen dat de verzekeraars er van op de hoogte zijn dat de elektrische aftakkingen naar woningen niet voldoen aan de wettelijke voorschriften en er om de haverklap schade is aan goederen en personen. Maar Assuralia kan blijkbaar haar klanten, de verzekeringsmaatschappijen, niet overtuigen. De verzekeraars moeten dan ook maar opdraaien voor de kosten als er schade is.  

Openbaar Ministerie stekeblind.

Uit diverse schadedossiers leert Morsum Magnificat dat tienduizenden woningen het risico lopen voor overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie en dit omdat geen enkele aftakking aan de wettelijke voorschriften van artikel 125.1 van het AREI voldoet. Het is de taak van het Openbaar Ministerie, dus de Procureur, om "Het Volk" tegen de onwettige toestanden te beschermen en dat gebeurt niet. We zien op dezelfde betonpaal die recent is geplaatst, eveneens de aftakking van de overbuur, die onwettig en de facto gevaarlijk is. Uiteraard heeft het Parket dat niet gezien, -wij wel - zie alvast foto-.


Deze aftakking werd bij het plaatsen van de nieuwe betonpaal in de Bessenlaan zo herplaatst. Hier zijn diverse inbreuken op het AREI begaan. Zelfs het gekozen type kabel voldoet niet en de geleiders kunnen niet als geïsoleerd worden aanzien,artikel 159 AREI!!.

Meer volgt  

Artikel n° : 06/15/6024
Geplaatst : 12:09 18/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur 
Laatste update ( 19 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.