Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5592659
Laatste artikelen
Halve Maan Diest open, politici Provincie Vlaams- Brabant op de knien
Urbano Aarschot in de ban van Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat activiteiten in maart 2020-Correctie paginabezoekers
Europol: Belgisch onderzoek legt netwerk kindermisbruik bloot.
Metrostation Tomberg werd niet gewijzigd in "Greta Tomberg" laat MIVB weten.
Tremelo : Doe de kloptest.
11 mei 2015
Houten elektriciteitspaal voldoet niet aan de wettelijke voorschriften.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.065.500
Tremelo 11 mei 2015.

De paal werd ondertussen wel vervangen!

Houten elektriciteitspalen staan er nog met bosjes, ze zijn minstens vijftig oud en in feite niet meer geschikt om te weerstaan aan de sollicitaties die er op uitgeoefend worden. In de wet op de elektriciteitsverdeling uit 1925, het AREI uit 1981 en het technisch reglement, is dat allemaal vrij duidelijk omschreven. In Tremelo, maar ook elders, vinden we nog dergelijke palen en dat is vooral voor het decadente Tremelo meer dan een schande.

Kloptest.

In de Feyaertsstraat te Tremelo staat er nog een dergelijke houten paal die op de koop toe scheef staat, en dat is strijdig met artikel 154 van de wet, dus ook hier weer een taak van de lokale politie om dat te verbaliseren. Er is aan de paal ook infrastructuur bevestigd van Telenet, zij huren de paal in feite van de distributienetbeheerder, in Tremelo EANDIS en in Baal, Infrax. Deze DNB's worden verondersteld om het net, waarvan de gemeente mede- eigenaar is, in de wettelijke staat te onderhouden, wat niet gebeurt. In Tremelo draagt burgemeester Paul Dams -Open Vld- die ook Schepen van Openbare Werken is, een verpletterende verantwoordelijkheid die hij duidelijk miskent. Wanneer men aan de netten -LS en televisie- werken wil uitvoeren en daarvoor een ladder tegen de paal wil plaatsen, moet de betrokken werknemer een "kloptest" uitvoeren. Over die kloptest hebben we eerder al een en ander uit de doeken gedaan.

Gevaarlijk.
Dat we -trouwens als ervaringsdeskundigen- niet overdrijven wordt aangetoond met het ongeval dat op 15 juli 2008 te Rillaar gebeurde. Een werknemer had blijkbaar die kloptest niet uitgevoerd en het gevolg daarvan had de werknemer fataal kunnen zijn. Toen de man de ladder beklom die hij tegen de paal had gezet, brak de paal af, u leest het in MM_156 van augustus 2008.

Wet overtreden.
Paul Dams -Open Vld- blijft in Tremelo in gebreke en de wet overtreden waardoor personen en goederen in gevaar worden gebracht. Deze meldingen LS1505008 en LS1505009 worden bij het dossier gevoegd waarmee de verantwoordelijke minister Marghem juridisch zal worden aangepakt. Deze zaak zal dan ook in Brussel worden gevoerd en dat is buiten het strafgebied van Leuven.  
     
Artikel n : 05/15/5947
Geplaatst  : 9:47 11/05/2015

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 03 december 2015 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.