Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4832190
Laatste artikelen
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
Redactie Morsum Magnificat herpakt zich in een totaal nieuwe omgeving.
Wie kijkt in mijn Rijksregister en waarom? De burger moet dat weten!
Vijftien arrestaties in België en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba-Update1
Boek TE HUUR Gehuurd en Bedrogen wordt een Schot voor de boeg van Liesbitch Homans.
09 mei 2015
Ervaringsdeskundigen lichten tipje van de sluier op na faling over 103 huurpogingen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.063.200
Tremelo  09 mei 2015.

Na meer dan duizend vijfhonderd bladzijden boeken over armoede, huisvesting en meer dan één miljoen wettelijk ongeschikte woningen die deze redactie heeft doorgenomen, ziet het naar uit dat de minister van  Wonen, Liesbeth Homans N-VA, niet met kennis van zaken, maar in eigen politiek belang aan de slag gaat. Het hangt deze redactie de keel uit dat er geen Commissie Wonen voorbij gaat zonder dat de minister zichzelf als grote ervaringsdeskundige opstelt, Homans loopt sinds ze verkozen is, naast haar schoenen. Telkens refereert de minister naar wat ze in Antwerpen als OCMW Voorzitter en zetelend in SHM's allemaal ervaren heeft. Homans is er tijdens die Commissies nog niet één keer in geslaagd om precies uit te leggen wat het verschil is tussen een woning "ongeschikt" en "onbewoonbaar" te laten verklaren.

Conformiteitsattest.

De auteur-s- van het boek doen het verhaal over de 103 huurpogingen die ze na de faling van VEBO Electroadvies bvba, dat door laster en eerroof van de burgemeesters van Rotselaar, Begijnendijk en Tremelo in 2007 failliet is gegaan, hebben ondernomen. Er wordt aangetoond dat in eerste instantie het conformiteitsattest kracht van wet moet krijgen.


Deze lectuur omzeilt het échte probleem en is veel te politiek geïnspireerd! De onderzoeken worden trouwens overal door de overheid -die schuld draagt- gesubsidieerd !! 

Malafide eigenaars.

De auteur-s- tonen ook aan dat malafide verhuurders -waaronder een op rust gesteld Arbeidsrechter uit Bilzen- sociale huurders in de problemen brengen en dat de problematiek van de woonkwaliteit veel groter is dan de  de voedselproblemen waar Homans nu via de kontlikpers mee wil scoren. Leven in een feitelijk onbewoonbare woning is schadelijk voor de gezondheid, dat zal ook aangetoond worden mede een huurwoning in Begijnendijk waar het OCMW in feite schuldig verzuim  moet worden aangemeten.

Kroonstuk Tremelo.
Het onderzoek voor het boek TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen, sluit af met de huur van de woning van de auteur-s- van het boek aan de Baalsebaan 57 te Tremelo. Wat de sociale huurders, waarvan één minder valide is, hier in Tremelo meemaken, zal door de verhuurders, gesteund door het politiek wanbeleid van Tremelo, wel aan de huurders worden toegeschreven.

OCMW Tremelo de grote boosdoener

In deze huurkwestie komt het OCMW van Tremelo naar voren als de grote boosdoener, dat OCMW huurde en verhuurde gedurende negen jaar dat pand, maar heeft haar wettelijke verplichtingen als verhuurder miskend. De huidige huurders en auteur-s- van het boek zijn daarvan de dupe.


Ze kijkt naar onze lens -Morsum Magnificat- als een Bitch en op haar kledij
mag ze als minister ook wel letten ....

Sociale huurders moeten investeren!
De eigenaar verhuurde het pand op 1 april 2014 met bakken verborgen gebreken, de huurders hadden zich dat, nadat het OCMW dat pand 9 jaar huurde, niet kunnen indenken. De verhuurder wilde over de  gebrekkige en gevaarlijke staat van het verhuurde geen klachten van de huurders en stuurde zelfs de lokale politie -wijkagent- op de huurders af!  Uiteindelijk werden de huurders uit eigen veiligheid verplicht om het karige inkomen ten spijt, te investeren in het gehuurde en de handen uit de mouwen te steken. De verhuurder weigert de terugbetaling van de investeringen in het verhuurde, daarop stapten de huurders naar de Vrederechter.

Bewijs geleverd.
De Vrederechter organiseerde op 23 april 2015 een plaatsbezoek waarbij hij zich door een deskundige liet bijstaan. Hier wordt bewezen dat de verhuurder alles naast zich neerlegt en strafbare feiten pleegt die zeker nog een vervolg krijgen. Het verslag van het plaatsbezoek leest u hier, meteen een bewijs dat de huurders ook hier weer de dupe zijn, huur betalen voor een woning die ze eerst zelf met eigen middelen dienden op te knappen. De verhuurder laat in het dorp met een bekrompen mentaliteit, rondbazuinen dat de huurders dra moeten verhuizen omdat ze geen huur zouden betalen!

Flyer over het boek.
De auteur-s- brengen hier de preview van de flyer van het boek TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen dat nu gestart is. Dit is een materie die de publieke opinie moet weten, dit kadert in het algemeen belang en de slechte woonkwaliteit van woningen waarvan de politiek en justitie schuld dragen omdat de wetten niet worden toegepast en malafide verhuurders ongemoeid worden gelaten.

Artikel n° : 05/15/5944
Geplaatst  : 19:35 9/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.