Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4832336
Laatste artikelen
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
Redactie Morsum Magnificat herpakt zich in een totaal nieuwe omgeving.
Wie kijkt in mijn Rijksregister en waarom? De burger moet dat weten!
Vijftien arrestaties in België en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba-Update1
Groenen en de energielevering : Licht uit en portemonnee open - MM stelt vraag aan Elia-Update2
17 augustus 2014
Waar blijft de Open-Vld met de Kerncentrales van de vierde generatie?


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.702.400
Brussel / Tremelo 17 augustus 2014

--- Update 2 20:31 17/08/2014
STEG Gascentrales.
We begrijpen Johan Albrecht -Prof RUG- in zijn uitspraken aan de zogenaamde Vrt journalist / specialist niet, in diens boek "Energietransitie , sneller naar een groener systeem" brengt de professor, dat de stijging van de energieprijs het verbruik niet zal afremmen. In het boek komt ook het probleem van de fossiele brandstoffen ter sprake, er is nog voor dertig jaar olie. Nu promoot Johan Albrecht gascentrales -STEG-, maar wat als de Russen de gaskraan dicht draaien?Zou dat niet kunnen, wat dan?
--- einde update 2

Update 1 17:55 17/08/2014
KIDDI Corporation Tokyo Japan bezoekt onderstaand artikel.

  bezoeker website vandaag om 13:06u

Een reus van een maatschappij KIDDI in Tokyo is ook bezoeker van de website van Morsum Magnificat -zie inzet-, zijn hebben interesse voor onderstaand artikel. Wie die firma is ziet u op deze link
http://news.kddi.com/kddi/corporate/english/newsrelease/2014/08/11/581.html

--- einde update 1

De Open Vld onder Verhofstadt heeft al honderden miljoenen aan het SCK gespendeerd voor het onderzoek naar de kerncentrales van vierde generatie, ook de Nederlandse VVD stapt mee in dat verhaal. Het is duidelijk dat een stilstaande windmolen uw licht niet zal laten branden. Chris Derde van Fortech moet aan Morsum Magnificat nog altijd aantonen dat een windmolen zelfbedruipend is zonder ontvangsten uit groene stroom certificaten. Op 3 mei 2007 heeft de Open Vld rond Verhofstadt te Lint een studiedag gehouden rond het MYRRHA project en de honderden miljoenen die het SCK te Mol daarvoor mocht binnenrijven.

Goed voor een fietslampje

Dat, als de Groenen met geitenwollen sokken, het voor het zeggen hebben, het licht zeker uitgaat weten we nu zeker, zij willen de kerncentrales sluiten, laten we dat vandaag doen dan is het licht uit. De alternatieve energie is, wanneer er geen wind of zon is, goed om een fietslampje te laten branden. Dat kernenergie niet ongevaarlijk is, is duidelijk, maar fietsen, auto rijden, vliegen is dat evenmin. De Groenen zijn dromers en hebben geen sluitend alternatief, wel een beetje van hier, een beetje van daar. De decentrale energieproductie gaat voor ons voor een nog hogere energiefactuur zorgen, de bestaande verdeelnetten kunnen deze decentrale productie niet aan en moeten aangepast worden, wij zullen dat weer dankzij de Groenen betalen.

3 mei 2007 te Lint over Myrrha
Op 3 mei 2007 heeft de Open Vld en Verhofstadt het MYRRHA project vurig verdedigd. Nu de Open Vld in de regering zit en de N-VA ook voorstander is, kunnen zij de Groene partij met de geitenwollen sokken van de tafel vegen en de knoop doorhakken. Anderzijds heeft de Open Vld met hun ministers Moerman en Verwilghen ook duchtig de zakken gevuld met de opbrengsten van de energieproductie en verdeling uit de grote energie pot.

Vragen aan Elia.
Mochten er binnenkort problemen zijn met onze energieproductie, dan zal die misschien uit de omliggende landen moeten geleverd worden, België is via twee zeer belangrijke hoogspanningslijnen met de buren verbonden, dat is de lijn Massenhove, Heeze, Maaseik, en Trois- Ponts, Villeroux, Haubange. Mocht er met die lijnen iets gebeuren dan hebben we grote problemen. Het is een publiek geheim de grote bedrijven Sidmar, BASF, Bayer etc. vragende partij zijn om hun energie in Duitsland of Frankrijk aan te kopen. Het moet blijken dat Elia dat vermogen niet over hun 380 kV hoogspanningsnet kan transporteren. De toegelaten spanningsval -1,2%- en grenswaarden -7%- voor de te leveren spanning, spelen daarbij een rol. Nu het duidelijk is dat er de komende periode mogelijk een tekort is, stelde Morsum Magnificat de vraag aan Elia hoeveel vermogen hun net kan transporteren.

Lees op onderstaande links andere artikels over dit item.

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=3709&Itemid=0
http://www.sckcen.be/nl/Technology_future/MYRRHA/Timing

http://www.sckcen.be/nl/Technology_future/MYRRHA/Benefits


Artikel n° : 08/14/4599
Geplaatst : 11:34 17/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 17 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.