Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4640344
Laatste artikelen
Wonen -of niet- Wonen Vlaanderen legt mede studiedag focus op kwaliteit onderzoek en beleid.
Handhaving, handhaving, handhaving ...
Tremelo miskent weer haar wettelijke verplichtingen en zorgt voor overlast bij beroepsinstantie.
Aarschot PUUUR en Averbode STAN-Reactie1
Wonen in Vlaanderen is geen grondrecht, maar bestemd voor geluksvogels.
Telenet solt met aannemers en heeft bedenkelijk lange betalingstermijnen-Correctie1
03 juni 2014
Opleidingen aannemers opgeschort wegens nieuwe nakende ombouw naar 1 GHz.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.599.800
Mechelen / Tremelo 03 juni 2014.

Correctie 11:23 4/06/2014
Geen Nederlander.
Stefan Coenjaerts laat ons weten dat hij met zijn paspoort het bewijs wil leveren dat hij geen Nederlander is, waarvan akte.Is hij het niet, dan heeft hij wel de allures en de stijl,maar arrogant is hij zéker en vast, die mening blijven wij poneren.
--- einde correctie

Telenet, dat onder politieke druk van CD&V coryfee Walter Van Den Brande uit Bonheiden, in 1994, naar voorbeeld van de piepkleine Australische maatschappij Optus, in het zadel werd gezet, werd door de Amerikanen -Callahan- in de luren gelegd. De Amerikanen zouden 12.500 Bef per abonnee voor een ondermaats net geven. De gemengde intercommunales wreven zich al in de handen zoveel voor hun waardeloze netten te krijgen, maar de Amerikanen hadden geen centen, de KBC -Klein Burgerlijk Centrum- scheurde er haar broek aan. Duco Sickinghe had het pas begrepen toen het al te laat was, dat heeft hij in een gesprek in Brussels Sheraton te Zaventem aan deze redactie moeten toegeven.

Ondermaats.
Het kabel-tv net van de zuivere en gemengde intercommunales was ondermaats en voldeed nergens aan de Belgische Norm NBN C90, het net was niet alleen ondermaats, maar hoogfrequent gezien zo lek als een zeef. Wegens storingen op de ILS systemen van de vliegtuigen te Zaventem, ontwierp het BIPT een nieuwe norm, maar Open-Vld politicus Rik Daems stak er een stokje voor. De norm was nochtans goed waarbij onder meer de ELD -Equivalent Leakage Density- als stoorstralingen nauwkeurig werden omschreven, maar de toepassing daarvan zou Telenet zeker financieel de das hebben omgedaan. Telenet kon dus van start, overleven en verder boeren dankzij de bescherming door malafide politici als een Rik Daems.

Voor de kar.
Om haar lekkend net binnen de perken te houden spande Telenet de radioamateurs gratis voor de kar. Dat clubje rond een gewezen Officier van Gerechtelijke Politie van de NCS, nu voorzitter van die club amateurs, hielp -en helpt Telenet- nog steeds om de lekken in het net te melden en zelfs in kaart te brengen via Google Earth! 

Politiek zakenroller.
Nederlander Jonkheer Duco Sickinghe haalde met alle gemak, gefinancierd door de KBC, via de politiek het geld uit de Belgische Staatskas, wij noemden hem politiek zakkenroller. Het zogenaamde "Express net" leverde Telenet een subsidie op van 500 mio euro, maar het net kwam nooit écht van de grond. De hoge kwaliteit van de primaire versterkers die aan Siemens en M-Tec werd opgelegd, kon nooit gerealiseerd worden, een "flatness" van 0,5 dB over 600 MHz met een slecht kabelnet is pure onzin en dat werd door Siemens aan Telenet duidelijk gemaakt.

UPS Fiasco.

Een andere blunder waarvan Telenet vandaag nog niet genezen is, is de mislukking van de werking van UPS systemen, ook hier hing Siemens met Telenet in de gordijnen. Telenet kan nog steeds geen continuďteit garanderen; als de netvoeding uitvalt, is er geen back-up en hangen zij volledig af van de DNB waarvan ze op een niet legale wijze aftakken! De UPS installaties die er nog steeds staan, vormen waterstofdampen en zijn wanneer die gassen -van de batterijen- zich ophopen een gevaar voor ontploffingen zoals dat eerder al gebeurde -zie MM 71P -.

Opleiding aannemers.
Telenet solt met aannemers en is een behoorlijk slechte betaler, ook van feitelijke chantage en discriminatie is Telenet niet vies. Momenteel zijn er problemen met de opleiding van personeel van aannemers die werken aan hun netten mogen uitvoeren, daarbij worden kleine bedrijfjes ingeschakeld om die vervolgens te intimideren, chanteren en barslecht te betalen. Volgens het sociaal strafwetboek moeten bedrijven hun personeel opleiding geven in de specialiteit waarin ze werken uitvoeren, eveneens de gevaren van het omgaan met specifiek gereedschap dient uitgelegd, de werknemers dienen daarvoor een certificaat te ontvangen.

Ombouw naar 1 GHz.

Aanvankelijk -jaren '50- werd een 300 MHz net gebouwd, in de begin jaren 70 omgebouwd naar 450 en tien jaar later naar 600 MHz, nu wordt het 1000 MHz -1 GHz-.Wij hadden een gesprek met Tom Bosters, weer een Nederlander die bij Telenet de plak over de ICS opleidingen en die met een recent afgesloten prijsvraag zwaait. Vanaf het moment dat Bosters het door had dat wij met kennis van zaken spreken en niet van plan zijn ons wat dan ook op de mauw te laten spelden of te laten intimideren, werd het gesprek al snel moeilijk en moest hij plotseling naar een meeting, nogal wiedes overal heeft men schrik van integerheid en competentie. Het komt er op neer dat, met het oog op een nieuwe ombouw naar een hogere frequentie -de zoveelste in de rij- de opleidingen van aannemers werden stil gelegd - kleine uitzondering voor een korte reeks van zes lessen die via een P.O. aan een klein bedrijf -hun slaaf in nood- werd toegewezen.

Asbest.
Het ogenblik is dus gekomen dat de Arbeidsinspectie -WASO- nog eens een kijkje gaat nemen hoe het staat met het invullen van Telenet van de wettelijke verplichtingen zoals deze zijn vervat in het sociaal strafwetboek van 2 juni 2010 en ook een kijkje gaat nemen in het leslokaal te Eksaarde waar zelfs nog asbest aanwezig zou zijn. Telenet moet ook een opleiding inzake de ATEX reglementering geven, dat is in het kader van de UPS die met droge batterijen worden gevoed en H2 waterstofdampen afleveren en explosiegevaar inhouden, noodzakelijk.

Discriminatie.
Deze redactie moet volgens de arrogante Nederlander Stefan Coenjaerts eerst haar erkenning door het Ministerie van Binnenlandse Zaken tonen vooraleer als pers door Telenet wordt erkend. Meneer Coenjaerts mag hopen heel oud te worden, want Morsum Magnificat zal nooit door een politicus willen erkend worden, wij laten onze pen onder geen enkel beding, door derden vasthouden. We zijn Roularta, -de uitgever van Trends niet waar veel positiefs over Telenet werd geschreven en zelfs de website van Telenet mocht verzorgen ...          

Artikel n° : 06/14/5383
Geplaatst  : 11:40 3/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.