Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6222577
Laatste artikelen
HORECA Hongerstaker meldt zich bij Morsum Magnificat-Update1
Staatsblad steeds uitgebreider over de te nemen coronamaatregelen.
Coronacircus: Het "Volk" doet zichzelf de das om-Update3
Europol ontmanteld illegale sigarettenfabriek in Nederland.
Commissie Wonen en de samensmelting van SVK en SHM-P1
Afvalbeleid : Morsum Magnificat beschuldigt de -p-overheid van schuldig verzuim.
20 oktober 2013
Radioactief materiaal in bouwafval nog steeds niet gereglementeerd.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.252.500
Mechelen / Lanaken 20 oktober 2013

Naar aanleiding van een persbericht van OVAM van 19 oktober 2013 wenst deze redactie met onderstaand commentaar n bewijsmateriaal te reageren. Morsum Magnificat werkt nog steeds aan een voldoend onderbouwde beschuldiging aan het adres van de Belgische Staat bij de Europese instellingen. Geen enkele politieke partij had uit eigen belang eerst, voor deze materie belangstelling. Uit het aankaarten van dergelijke problemen kunnen politici immers geen politieke munt slaan. Als er dan weer iemand aan kanker sterft dan is dat het zoveelste fait divers. Ook de Groenen steken voor veel problemen de kop in het zand -sic-, zij willen in samenwerking met de terroristen van Greenpeace enkel politiek garen uit de problemen met de kerncentrales spinnen.

Bewijsmateriaal genoeg.
Al meer dan 25 jaar vecht Morsum Magnificat met succes tegen het onnuttig gebruik van zeer gevaarlijk radioactief materiaal zoals Radium 226 en Americium 241, deze meest giftige radio elementen werden aangewend bij opvangers voor bliksem die mede de protesten van ondergetekende in augustus 1985 verboden werden. Ook het gebruik van radioactief materiaal in Rookmelders werd ondertussen verboden. Toch hangen er onder meer in het federaal parlement boven de hoofden van de politici nog minstens duizend radioactieve rookmelders-sic-

Boek over rookmelders.
Patrick Vandenberghe de auteur van het boek "Stralingsgevaar" heeft bij ondergetekende jaren de deur plat gelopen. Erik Verbeeck was ook medewerker van dat boek Stralingsgevaar en het was ook Erik Verbeeck die metingen uitvoerde en stalen nam van de Gyproc platen bij de RVJ, die stalen werden naar Petten gebracht. Toen alles kant en klaar was veranderden de tijden en werd de hulp die Erik Verbeeck belangeloos geboden heeft vergeten. Toch is het de moeite om het boekje te lezen, Patrick Vandenberghe begeeft zich wel op glad ijs inzake de niet ioniserende stralingen waarvoor hij blijkbaar -zoals enkelingen- hyper gevoelig is.  https://www.epo.be/uitgeverij/boekinfo_boek.php?isbn=9789064455650

Gyproc platen.
De firma Gyproc heeft in het verleden in haar producten fosforgips gebruikt, maar ook afval van Prayon Rupel werd in die Gyproc platen verwerkt. In het gebouw van de Rijksdienst voor Jaarlijkse vakantie werden stalen genomen en in een Nederlands labo van het NRG in Petten ontleed. Niet alleen dat labo bevestigde de aanwezigheid van het zeer gevaarlijke Ra-226, maar ook het Belgische Controlatom diende dat te bevestigen.

-P-Overheid ook OVAM faalt grandioos.
Zowel het Federaal Agentschap Nucleaire Controle, OVAM alsmede Justitie falen grandioos in de bescherming van de bevolking tegen de gevaren van radioactieve stralingen n besmettingen. Zo heeft OVAM wat het Remo stort betreft, nooit metingen op de aanwezigheid van radioactief materiaal -afkomstig van de Bijlmerramp- laten uitvoeren. De -p-overheid faalt grandioos in het bestrijden van radioactief materiaal en afval.

Artikel n 10/13/5145
Geplaatst op 8:30 20/10/2013

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck


Laatste update ( 20 oktober 2013 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.