Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
13415235

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Jarenlang falend Open Vld beleid inzake leegstand andermaal bevestigd.
11 juni 2013
In het Lanaken van Marino Keulen staan 603 woningen leeg.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.097.700
Lanaken 11 juni 2013

Dat er in een gemeente als Lanaken waarvan de Open Vld burgemeester Marino Keulen vier jaar minister van Wonen was, momenteel 603 woningen leeg staan, is in tijden van hoge woningnood meer dan een schande en een formeel bewijs van het falend Open Vld beleid in Lanaken en een blaam voor Marino Keulen.

Morsum Magnificat stuurde Freya aan.
Zelf geconfronteerd met woonproblemen, begon deze redactie in april 2012 een onderzoek naar leegstand in Lanaken dat door het bestuur werd gedwarsboomd. Na klachten bij de Kanselarij diende Manon Stylman
meerdere keren de duimen te leggen en moest de gevraagde en aanvankelijk geweiderde informatie toch verstrekken. Aangezien tegenkanting ons nog meer moed geeft om door te gaan, werden er in oktober 2012 diverse rapporten naar Freya Van Den Bossche gestuurd die ruim vier maanden de tijd nam om te antwoorden. Uiteindelijk kon de socialistische coryfee niets anders dan Lanaken verplichten diens wettelijke verplichtingen inzake leegstand en verkrotting na te komen. Lanaken werd aangemaand om werk te maken van een leegstandregister en dat hebben ze nu ook gedaan.

Commissie.
De Lanakense politiek heeft in het verleden al eens een poging ondernomen om de leegstand in kaart te brengen en belasting te heffen, maar men stelde vast dat er te veel politieke vriendjes in de geldbeugel zouden
moeten tasten en vermits wolven in het bos mekaar niet bijten, werd het plan al snel afgevoerd. Morsum Magnificat heeft dat nu gedwarsboomd. Voor de leegstaande kast van een villa van de overleden moeder van Guido Willen, ex-burgemeester uit hetzelfde politieke Open Vld nest als Marino Keulen, zal normaal gezien belasting betaald dienen te worden. Gisteren, 10 juni 2013, werd de eerste commissie Leefomgeving en Openbare Werken in Lanaken gehouden.

MM_215_05_Lanaken_Leegstand.pdf  -volledig artikel-

Artikel n : 06/13/4991
Geplaatst : 9:29 11/06/2013

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 12 juni 2013 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.