Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4832306
Laatste artikelen
Infrabel : Het net hangt met haken en ogen aan mekaar.
Redactie Morsum Magnificat herpakt zich in een totaal nieuwe omgeving.
Wie kijkt in mijn Rijksregister en waarom? De burger moet dat weten!
Vijftien arrestaties in België en Frankrijk voor sigarettensmokkel.
Uithuiszetting in Rillaar is onzinnig machtsmisbruik van Immo Micha bvba-Update1
Lanaken : Technische dienst gemeente krijgt zeer slecht rapport-MM-213-17-Update1
02 mei 2013
Veiligheid daar spreken ze zeer veel over maar ze kijken niet in eigen boezem.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.058.800
Lanaken 2 mei 2013

--- Update 1 22:18 6/05/2013
Decadentie en afgang aan Shumanplein.
Schepen Sofie Martens beweert dat het Shumanplein te Lanaken geen openbaar domein zou zijn, toch hangt er een officieel straatnaambord "Shumanplein". De franchisenemer van de Delhaize beweert inderdaad, dat een strook van ongeveer twee meter naast het gebouw zijn eigendom is, het midden van de straat in feite het dak is van de parking dat dan weer toebehoort aan het appartementsgebouw, hoe het dan weer aan de overkant van straat / plein in mekaar zit, weten we niet en in feite interesseert ons dat ook niet. Het gaat ons over de wijze waarop een staalkabel van 4 mm. die het plein overspant, is bevestigd. Aan de hand van de foto tonen we het onprofessioneel kunst- en vliegwerk, waarover we niet eens meer uitleg wensen te geven. Zonder belang te hechten aan de mogelijke belasting van dat kunstwerk is het niet te verantwoorden dat het plein met een kabel die op een dergelijke manier is bevestigd, wordt overspannen. Deze opstelling is de afgang van het decadente Shumanplein -waar haalt Lanaken de lef vandaan om die naam te gebruiken-.

Verwijderen.
Nadat wij de winkelier die de kabels heeft opgehangen diets maakten dat dit niet te verantwoorden is, heeft deze toegezegd de kabels en de spaninrichtingen te verwijderen. Opgeruimd staat netjes.  Hier ziet u één foto van het schandalige kunst- en vliegwerk.

Morsum Magnificat toont Lanaken hoe het zou moeten...

Opstelling gefotografeerd in Utopolis Mechelen.
Zo zou het eigenlijk moeten, hoewel de "D" sluiting hier nog beter had gekund door het gebruik van een goedgekeurd type waarin de veilige werklast is aangebracht. De winkelier uit Lanaken ziet nu tenminste hoe hij het had moeten doen.
--- einde update 1

Ook in Lanaken neemt de burgemeester maar al te graag te pas en vooral te onpas, het woord "veiligheid" in de mond, burgers worden voor de kar gespannen en zand in de ogen gestrooid want veiligheid is geen eng begrip. Als Morsum Magnificat het over veiligheid heeft, dan gaat dat over een totaal andere en steeds weer bewezen onveiligheid die de burger rechtstreeks aanbelangt, niet "vermeende" onveiligheid rond de verdacht -gemaakte?- personen, een tactiek die de politici aanwenden omdat zij permanent met zichzelf bezig zijn en niet met de bevolking. Wie voldoende technisch inzicht heeft, mag ons altijd van commentaar voorzien en indien dienstig voor het algemeen belang, zullen wij het dan ook publiceren, anonieme reacties krijgen linea recta een plaats in de vuilbak.

Algemeen belang.

In Morsum Magnificat 213-17 geven wij een staaltje van wat wij in Lanaken ontdekken en als onveilig aanzien, onder meer de technische installaties van het Kasteel van Pietersheim waarvan wij aanraden om er, zeker tijdens een onweer, weg of uit de buurt te blijven. Als Lanaken deze waarschuwing niet ernstig neemt en geen maatregelen neemt en er gebeuren straks ongelukken, dan is dat schuldig verzuim -art. 422- en dat zou de gemeentesecretaris als jurist moeten weten. We hebben Patrick Tollenaars over de kerstverlichting aangesproken en hem de kans gegeven te reageren, maar uiteraard hebben we niets vernomen.

MM_213_17_Lanaken_Kerstverlichting.pdf
   Volledig artikel

Artikel n° : 05/13/4934
Geplaatst : 17:47 2/05/2013

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck

Laatste update ( 10 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.