Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
7146156

Laatste artikelen
Aalter: Groen gaat vijf kilometer wandelen.
Moerbeke : Opgeruimd staat netjes!
Aalter: Politie schiet zichzelf in de voet-MM-303-04-Update1
Europol: Grootste illegale darkweb-marktplaats ter wereld offline gehaald.
Aalter en het disproportioneel gebruik van het RRN-MM-303-03-Update1
Laakdal : "Dat had Walter toch niet verdiend"-Update1
17 augustus 2012
Slachtoffer onthoofd door niet conforme openbare elektrische netten.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.793.100
Laakdal / Lanaken 17 augustus 2012

--- Update 1 18:48 17/08/2012
Infrax weer in de fout.
Onafgezien dat de DNB Infrax aan de aftakking tot twee uur in de nacht gesleuteld heeft, zijn zij er niet in geslaagd om een aftakking te realiseren die aan de wettelijke voorschriften voldoet. Morsum Magnificat keerde deze namiddag terug naar de Nieuwe Baan en stelde vast dat de BAXB van de overspanning tussen de paal op het rijvak, dichtst tegen het huis van het slachtoffer, slechts 5,65 meter hoog hangt en dat is 1,35 meter te laag. De burgemeester van Laakdal Tine Gielis -CD&V / N-VA- wil daarop momenteel geen verder commentaar geven, nogal wiedes, het KB van 10 maart 1981 art. 164-01.a zegt klaar en duidelijk dat die kabel 7 meter boven het wegdek dat deze kruist, moet hangen. De burgemeester draagt hier, net als de DNB Infrax, een verpletterende verantwoordelijkheid.

Infrax liegt tegen Vtm.


Morsum Magnificat heeft deze namiddag ter hoogte van het rijvak dichtst tegen de woning 5,65 meter gemeten terwijl de in de wet vastgelegde hoogte 7 meter is. De familiezender -?- Vtm mag wel wat meer aan onderzoeksjournalistiek doen in plaats van zich vanalles en nog wat op de mouw te laten spelden.

Juridische stappen.
De familie is zeer verontwaardigd dat zij noch door politie, noch door een expert werden gecontacteerd en hebben aan deze redactie laten weten dat zij, niettegenstaande het rouwproces, juridische stappen gaan ondernemen, de vrees bestaat dat de zaak in de doofpot gaat.
Meer in Morsum Magnificat 205_05

Familiezender Vtm laat zich blaaskes wijsmaken.
In haar uitzending van zeven uur komt Vtm met de reactie van INFRAX die beweert dat de overspanning niet te laag hangt, hieronder het bewijs van het tegendeel. De nabestaanden van het slachtoffer moeten meteen juridische stappen zetten en een onafhankelijk expert aanstellen.
--- einde update 1

Langs de Nieuwe Baan te Laakdal zijn er in juni 2012 al problemen geweest met overspanningen die de weg kruisen van het laagspanningsnet van DNB INFRAX -de exploitant- , ze werden toen ook al afgerukt, net als de buren van Walter D. was hij daarvan toen ook het slachtoffer. De buren hadden toen ook schade aan elektrische toestellen en zouden met INFRAX daarover nog in de clinch liggen.

Infrax.
De burgemeester van Laakdal poogt deze redactie met een kluitje in het riet te sturen door naar INFRAX te verwijzen,
maar INFRAX is niet de eigenaar, maar de exploitant van het elektrische net en werkt in opdracht van de gemeente. Burgemeester Tine Gielis -CD&V/N.VA- heeft hier een dubbele verantwoordelijkheid, primo; als eigenaar van het net dat moet voldoen aan het KB van 10 maart 1981 -art. 164-01- n artikel 134 van de nieuwe gemeentewet.

Onderzoek.
Het moet blijken, dat de politie van Laakdal bij de buren bepaalde stukken in beslag heeft genomen, het komt ons
over, dat de politie van Laakdal helemaal geen onderzoek kan voeren omdat de gemeente betrokken partij is. Het telefoonnummer van de betreffende Magistraat te Turnhout was steeds bezet.

Parketwoordvoerder.
Als wij parketwoordvoerder Bart Wens onze twijfels omtrent de onpartijdigheid van de Laakdalse politie, duidelijk maken stelt deze dat de politie in deze wordt aangestuurd door het parket en dat er dus geen gevaar bestaat van enige inmenging van burgemeester of andere plaatselijke politici. De tijd zal wellicht uitwijzen of de heer Wens de waarheid heeft gesproken.   

Meer volgt.

Artikel n : 08/12/4877
Geplaatst : 14:04 17/08/2012

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
Erik Verbeeck
 

Laatste update ( 19 augustus 2012 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.