Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
5592631
Laatste artikelen
Halve Maan Diest open, politici Provincie Vlaams- Brabant op de knien
Urbano Aarschot in de ban van Morsum Magnificat.
Morsum Magnificat activiteiten in maart 2020-Correctie paginabezoekers
Europol: Belgisch onderzoek legt netwerk kindermisbruik bloot.
Metrostation Tomberg werd niet gewijzigd in "Greta Tomberg" laat MIVB weten.
Genk : Schotelantennes in wijk Sledderlo in vraag.
23 december 2009
Nieuw Dak klaagde tevergeefs bij Stad Genk.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 688.000
Genk 23 december 2009.

--- wijziging 11:15 24/12/2009
Toen deze redactie gisteren in de Boshoekstraat te Sledderlo k even polshoogte is gaan nemen en vijf  personen niet van problemen met verwarmingen op de hoogte waren, viel ons wel op dat daar overal  grote schotelantennes staan opgesteld, is dat dan geen probleem?

Stad Genk.
Bij de betreffende dienst van de Stad Genk weet men wel degelijk welke reglementen van toepassing  zijn, maar het is duidelijk dat ze niet worden toegepast. Als er klachten zijn stuurt de Stad iemand ter  plaatse, bij problemen qua stabiliteit, waarbij de veiligheid in het gedrang is, wordt dat via het Kabinet  van de burgemeester aangepakt, zegt men ons aan de telefoon, maar zo te zien is Genk voor de  schotels in de Boshoekstraat -en elders- stekeblind.

Nieuw Dak.
Directrice Myriam Indenkleef was niet op de hoogte dat er wel degelijk een besluit is van de Vlaamse  Regering van 14 april 2000 -BS 15 mei 2000- en dat de Stad Genk nagenoeg die reglementering overneemt,  maar duidelijk niet toepast. Nieuw Dak heeft aan de Stad ook reeds vragen gesteld omtrent de  schotelantennes die op het openbaar domein staan, maar toch blijven ze staan.

Genk Sledderlo :
Schotels op plaatsen bestemd voor voortuinen ...
Schotels tot 80cm diameter mogen onder bepaalde voorwaarden die hier ruimschoots overtreden zijn, wetten zijn voor iedereen dezelfde, maar hier dus niet, deze antennes zijn groter dan 80cm en staan op het openbaar domein, bedreigen de veiligheid van voorbijgangers ... Deze redactie stuurde deze foto naar de dienst Ruimtelijke Ordening van de Stad Genk, maar twee dagen later nog geen reactie.

Berichten in de "zuchtende" pers.
Wanneer de "grote?" journalisten in de zogenaamde kwaliteitsgazetten-sic- artikels schrijven en zo nodig weer op de sentimentele en emotionele toer moeten gaan, dan gebruiken ze om de klaagzang te  beklemtonen het woord "zucht", dat deed de linkse De Morgen in haar artikel van vandaag ook.
In Het Laatste Nieuws laat de journalist ook "zuchtende" bewoners aan het woord.

Accumulatie wel degelijk goed.
Het is wellicht een grote fout van een sociale woningmaatschappij om in dergelijke gebouwen verwarming te plaatsen met elektrische accumulatiekachels. Op zichzelf is zo'n kachel, die 's nachts met een goedkoop nachttarief de vuurvaste stenen opwarmt en gedurende de dag die warmte afgeeft, zeer  goed en goedkoop, maar wel met twee voorwaarden ; het gebouw moet goed gesoleerd zijn en de bewoners moeten zich niet permanent aan 25 vastpinnen. Het gebruiken van de "directe" verwarmingselementen die in zo'n accumulatiekachel ook zijn voorzien, is uit den boze.

Politiek.
Als de problemen al vele jaren aanslepen is er een politiek probleem, ook OCMW's hadden kunnen en moeten ingrijpen, zij moeten hun clinten, overeenkomstig de Wet RMI -art.17-, informeren en desnoods zelf de Vlaamse Wooninspectie inschakelen die desnoods de woningen onbewoonbaar zal "adviseren" waarna de burgemeester dat met "onbewoonbaar" moet bekrachtigen. Maar ge ziet van hier dat zoiets niet zal gebeuren, zowel Nieuw Dak als het OCMW zitten onder de "plak" van de politiek, in casu Genk, de ex burgemeester Louis Gaethofs maakt ook deel uit van Nieuw Dak, dat was trouwens, nadat Louis zich van zijn burgemeester sjerp ontdeed,  n van diens lucratieve inkomsten, dat de bewoners in Sledderlo in de kou zitten, zal Gaethofs -en zijn opvolger- worst wezen, in zijn villa te Knokke heeft hij daar zker geen last van. Een volk kiest de beleidsvoerders die het verdient.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel.
Erik Verbeeck

Laatste update ( 24 december 2009 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.