Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
4480462
Laatste artikelen
Radio2 Inspecteur gaat verder met te oppervlakkig onderzoek naar huur- en woonproblematiek.
Morsum Magnificat stopt haar huidige activiteiten binnen twee maanden.
Bpost werking inclusief pakjesdienst: Hoogste tijd dat er iets wordt ondernomen.
Elektrocutie in schakelpost van Elia te Koersel : Parket onderzoekt de zaak!?-Update1
Liga reikte de jaarlijkse Prijs voor Mensenrechten uit aan Globe Aroma.
Aarschot: Gaat maatschappij sociale woningen boekje te buiten?
13 april 2009
Burgerlijk Wetboek is duidelijk omtrent huurwaarborgen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 592.500
Ternat / Aarschot 12 april 2009

De klachten over de handel en wandel van de Samenwerkende Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen stapelen zich op, dit dossier dreigt erg omvangrijk te worden.

Plaatsbeschrijving.
En van de huurders, die sinds 2001 in een woning van de SBGW woont, krijgt er in 2006 schoon genoeg van en zij verlaten het pand in november 2006, blijkbaar wegens intimidatie van steeds dezelfde persoon, ondertekenen zij op een zeer onvoorzichtige wijze de opmeetstaat waarvan ze op dat moment geen kopie ontvangen !  Pas op 15 februari 2007, dus bijna drie maanden later, stuurt de maatschappij een kopie van de plaatsbeschrijving, betrokkenen kunnen zich echter niet akkoord verklaren met de inhoud. Hoe is het mogelijk dat mensen een document ondertekenen waarvan ze niet meteen een kopie ontvangen?

Herstellingen.
Na de plaatsbeschrijving laat de SBGW prompt een klusjesman aanrukken die n en ander, uiteraard op kosten van de huurders, herstelt. Het factuur van de klusjesman is gedateerd op 30 september 2007, dus tien maanden later! De huurders worden op 29 november 2007, dus bijna n jaar nadat zij de woning verlieten, met een afrekening geconfronteerd.

Huurwaarborg ingepikt.
Einde november 2007 krijgen de gewezen huurders een afrekening waarop doodleuk staat dat de waarborg al in mindering is gebracht, de SBGW pikt zondermeer, condito sine qua non de waarborg in!

Vredegerecht.
In juli 2008 schakelt de SBGW een advocaat in om de huurders voor de Vrederechter te Aarschot te dagen, van een verzoening kon er, wegens protest van de huurders, geen sprake zijn, ondertussen is de zaak hangende.

Wet van 20 februari 1991 ..
.. (niet deze van SBGW)

Wet is duidelijk.
Ons komt het over dat de SBGW haar boekje wat het plaatsen en inpikken van de huurwaarborg betreft, ver te buiten gaat, lees zelf art. 10 van de wet van 20 februari 1991.

Redactie Morsum Magnificat  Professioneel
EVER   
www.morse-press.be  1740

Laatste update ( 14 april 2009 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.