Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?
Aantal Bezoekers
6030328
Laatste artikelen
Aalter: Geen "Gratuite" maar onderbouwde beschuldigingen-MM-299-09
Europol: Operatie Aphrodite richt zich op illegale goederen.
Morsum Magnificat : Hoe haar vijanden werden en worden vergaard: MM-299-08
MIVB: Mogelijk hinder op MIVB-net door vakbondsacties.
Morsum Magnificat noteert meer dan zes miljoen paginabezoekers.
Wooninspectie Vlaanderen bewijst maleise elektrische installaties.
24 april 2008
Algemene Directie Energie oorzaak van hoge cijfers.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 445.800
Ternat / Brussel 24 april 2008.

Het
 resultaat van de inspecties van Wonen Vlaanderen van 2007 werden vandaag in het Vlaams Parlement aan een "Commissie Wonen" voorgesteld.

Volgens Marino Keulen was de opmerking van Morsum Magnificat Cafépraat !


vlnr - Tom Vandromme - Marino Keulen - Jan Penris - Marc Lemaitre De Minister (Marino Keulen) wil niet begrijpen, dat de Inspecteurs Wonen Vlaanderen in feite niet bevoegd zijn om "controles" van elektrische installaties uit te voeren. Anderzijds gebeurt er door die controles toch iets.

Elektriciteit.

De hoogste reden waarom woningen onbewoonbaar werden verklaard ligt in de niet conformiteit van de elektrische installaties, bij 81% van de onbewoonbaar verklaarde woningen, was er elektrocutie en brandgevaar.

Keuring elektrische installatie.

Morsum Magnificat vroeg naar aanleiding van een brand (met elektrische oorzaak) in een door het OCMW van Baal verbouwde woning, om bij de verhuur van woningen een keuring van de elektrische installatie voor te leggen, maar het Brussels Gewest verzette zich daar tegen.
Toch werd de wet aangepast, alleen woningen die verkocht worden, moeten eerst op conformiteit van de elektrische installatie worden gekeurd (KB van 01 april 2006 - BS 20.04.2006), die wet gaat nu op 01 juli 2008 in voege.

Algemene Directie Energie werkt niet.

De reden waarom zoveel woningen niet conform, de facto gevaarlijk, dus onbewoonbaar worden verklaard, ligt aan de slechte werking van de Algemene Directie Energie, Staatssecretaris Deleuze, Minister Moerman en Marc Verwilghen slaagden er nooit in daar orde op zaken te stellen ! Maar Minister Marino Keulen wil dat óók niet zien, het is Nationale materie zegt hij en hij vindt dat wij cafépraat verkopen.

Inspecteurs Wonen Vlaanderen niet bevoegd.

Alhoewel wij de acties van Wonen Vlaanderen toejuichen, ze absoluut nodig en nuttig zijn, zijn de inspecteurs qua keuring van elektrische installaties toch niet bevoegd, óók dát is, net als het AREI een Nationale materie, maar ook dát wil Minister Keulen niet zien !

Erik Verbeeck

Meer in Morsum Magnificat  153

Laatste update ( 08 juli 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.