Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
13415229

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Schotelantennes onderwerpen aan een vergunning.
17 februari 2008
Voorstel Vlaams Belang een doodsteek voor TV Vlaanderen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 419.100
Ternat / Antwerpen, 17 februari 2008

Volgens Filip Dewinter (Vlaams Belang) betekenen schotelantennes in vreemdelingenwijken een schild tegen de inburgering, het Vlaams Belang wil een einde stellen aan de gedoogpolitiek wegens het willekeurig plaatsen van schotelantennes.

Niet "Tachtig" maar "Zestig" centimeter.

Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter interpelleerde media-minister Bourgeois in het Vlaams Parlement over de verspreiding van antisemitische boodschappen via Arabische satellietzenders die ook in Vlaanderen te ontvangen zijn. 
Filip Dewinter vroeg de minister welke maatregelen hij hiertegen kon treffen. Filip Dewinter stelde ter zake voor om een einde te stellen aan het gedoogbeleid t.a.v. schotelantennes. Bepaalde vreemdelingenwijken van Antwerpen, Gent en Brussel worden gekenmerkt door een woud van schotelantennes aan gevels, op daken, aan ramen van flatgebouwen en huizen. 
Filip Dewinter zou moeten weten dat het plaatsen van een schotel van zestig centimeter voor iedereen toegelaten is, dat is trouwens voorzien in een Europese wetgeving, hij vergist zich als hij het heeft over schotels van 80 centimeter, daarvoor (en voor grotere) is een stedenbouwkundige vergunning nodig.

Laten afbreken.

Het is dus vrij eenvoudig om schotels, groter dan zestig centimeter en zonder vergunning geplaatst, te laten afbreken.   Indien men de wet zou toepassen, mijnheer Dewinter, dan zullen er heel wat schotels verdwijnen want velen hebben, omwille van de ontvangstmogelijkheden, een grotere schotel nodig (te technisch om aan een politicus uit te leggen).

Slaan en zalven.

Digitale ontvangst via satelliet geeft ook TV VLAANDEREN de mogelijkheid om op de goedkoopste manier de nationale (én internationale) zenders in huis te halen, door de politiek van het Vlaams Belang worden ook de belangen van die mensen geschaad. Het Vlaams Belang eindigt haar bericht met "Zalven" en zegt : " Uiteraard is het Vlaams Belang niet tegen (digitale) televisie via de satelliet. Vlaams Belang is wel tegen de verspreiding van radicaal islamistische zenders via satelliet.  Het is overduidelijk dat deze zenders de integratie afremmen. Het zijn als het ware
schilden tegen integratie en wapens tegen inburgering".

NVDR:
Laten we de bestaande wetgevingen toepassen, dat is al een hele stap in de goede richting, maar die richting is maar al te vaak niet deze van het Vlaams Belang.

Redactie Morsum Magnificat.
www.morse-press.be

Laatste update ( 22 maart 2020 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.