Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
9618263

Laatste artikelen
Morsum Magnificat nieuwe website nu in een testfase online.
Europol ontmantelt georganiseerde misdaadgroep in Spanje.
MIVB verwacht hinder op 24 september 2021.
Tienen : Telenet gaat defecte ondermaatse teledistributiekabel vervangen-MM-311-05-Update1
Woningcontroles: Welke wetgeving hanteren woningcontroleurs rond elektrische installaties-MM-311-04
Misbruik van kringloopwinkels moet gestopt.
09 december 2007
Commerciële doeleinden kopers verbieden.


Bezoekers website Morsum Magnificat  : 384.300
Ternat / Ninove 08 december 2007.

Lees meer in Morsum Magnificat 149  Kringwinkels :
Onveiligheid en grossisten voor handelaars 

Alhoewel de kringloopwinkels hun doel voorbij geschoten zijn, het in feite verborgen organisaties zijn die de ocmw’s van de  steuntrekkers moet afhelpen waardoor er in de kringloopwinkels veel te veel personeel is wat de prijs niet te goede komt, biedt een kringloopwinkel voor velen toch nog een mogelijkheid om op een goedkope manier huisraad en kledij aan te kopen, laten we op dit laatste even focussen.

Misbruik voor commerciële doelen verbieden.
Tijdens ons bezoek aan de kringwinkel ’t Vierkant te Ninove (Graanmarkt) waar de elektriciteit trouwens vrij veilig was, zijn we getuige van een onaanvaardbaar gebeuren.
Een allochtoon en een zeer bekakte, eveneens allochtone, net geklede (geen goedkope kledij) dame die bij hem was, beiden veertigers, hadden een stapel kledij gekocht, maar beiden waren ontevreden.
Omdat wij er niet zó dichtbij stonden hebben we de conversatie niet echt gevolgd maar achteraf zei de verkoopster tegen de omstanders dat het koppel niet tevreden was omdat ze geen kleerhangers kregen en ze vervolgde “ze komen hier elke week  en verkopen de kleding in Brussel op de markt”.

Handelaar.
Ze hadden inderdaad een grijze bestelauto voor de winkel geparkeerd, het ging hier dus duidelijk om een allochtoon koppel met handelsactiviteiten die op markten verkopen en die, met de nodige arrogantie,  bij de kringloop hun waren kwamen inkopen. Ook de dame achter de kassa van de kringloopwinkel ging niet akkoord met de gang van zaken maar zei dat zij hiertegen niets kunnen ondernemen.
De man was ons al opgevallen omdat hij, duidelijk denkend voorrang te genieten, vlug vóór ons de Winkel wilde binnenstappen, dat deed hij ook en hij liet de deur prompt voor onze neus dichtvallen, hij zag ons Belgen dus duidelijk niet staan ! 

Eenvoudig.
De kringloopwinkels zijn, voor zover wij weten, in het leven geroepen om mensen die het met minder moeten doen, de kans te geven om zich voor een zacht prijsje een en ander aan te schaffen. De oplossing ligt dus voor de hand ; het verbod om méér dan 10 artikels, van hetzelfde soort, tegelijk aan te kopen. Ook, en vooral, de mensen aan de kassa zijn goed geplaatst om in te schatten wie uit commerciële overwegingen komt. Het hooghartige koppel dat wij gisteren zagen, doet dit duidelijk regelmatig en iemand die met weinig moet toekomen koopt niet wekelijks enkele tientallen kilo’s kleding in alle maten en kleuren. 

jvds ©

www.morse-press.be

Laatste update ( 09 december 2007 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.